Genç Dahiliyeciler

Genç Dahiliyecilerden Haberler

Değerli meslektaşlarım;

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği GENÇ DAHİLİYECİLER GRUBU, 35 yaş altındaki yandal yapmamış İç Hastalıkları Uzman ve asistanlarından oluşan ve TİHUD bünyesinde çalışmakta olan bir gruptur. İç Hastalıkları uzman ve asistanlarının eğitiminin standart hale getirilerek iyileştirilmesi, kariyer gelişimi için destek sağlanması ve asistanlık eğitiminin daha ilk dönemlerinden itibaren bilimsel bilgiyle uğraşma isteğinin Türkiye’deki genç İç Hastalıkları uzmanları arasında yaygınlaştırılması grubun temel amacını oluşturmaktadır.

Türkiye Genç Dahiliyeciler Grubu başkanlığını uzun yıllar Türk ve Avrupa Genç Dahiliyeciler grubunun kurucusu olan Dr. Mine Durusu Tanrıöver yürütmüştür. 2016 yılından beri grubun hem Avrupa hemde Türkiye’de ki temsilciliğini ve başkanlığını Dr.Öğr.Üyesi Oğuz Abdullah UYAROĞLU yapmaktadır.

Genç Dahiliyeciler grubu yeni üyeleri ile birlikte bilimsel araştırma ve çalışma grupları oluşturmak, asistan-uzman-akademisyen grupları oluşturarak kitap, broşür, bülten benzeri basılı materyaller hazırlamak gibi bir çok aktiviteyi gerçekleştirmeyi planlamaktadır ve tüm öneri ve fikirlerinize açıktır.

Genç Dahiliyeciler Grubu’na gönüllük esasına göre katılım sağlanır, grubun devamlılığı ve ortaya koyduğu çalışmalar tamamen grup üyelerinin istek ve çalışma azimlerine bağlıdır.

Sizde Genç Dahiliyeciler grubunun etkinliklerinden haberdar olmak ve aktif rol almak istiyorsanız linkte bulacağınız kayıt formunu doldurup gencdahiliyeciler@gmail.com adresine gönderiniz.

İlk hedefimiz belirli bir çoğunluğa ulaştıktan sonra yapılacak bir toplantı ile bir yönetim kurulu ve çalışma gruplarını oluşturmak olacaktır.

Saygılarımla;

Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Abdullah UYAROĞLU
Genç Dahiliyeciler Grubu Temsilcisi - Başkanı

TİHUD 2022 İç Hastalıkları Kış okulunda 2. sini düzenlediğimiz Genç Dahiliyeciler Köşesi çok verimli geçti. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim dalından Prof.Dr.Ali Rıza Tümer in konuşmacı olduğu toplantıda Genç Dahiliyeciler ile “İç Hastalıkları Uzmanları için malpraktis” i konuştuk.

Oturum başkanlığını TİHUD adına Prof.Dr.Serhat Ünal ile birlikte yaptığımız Genç Dahiliyeciler köşesine ilgi üst düzeydeydi. 

Hem ulusal kongrede hemde kış okulunda Genç Dahiliyeciler Köşesi yapılması için bizi destekleyen TİHUD yönetim kuruluna genç Dahiliyeciler adına teşekkür ederim.

Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Abdullah UYAROĞLU
TİHUD Genç Dahiliyeciler Grubu Başkanı



















Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği tarafından her yıl başarılı bir şekilde organize edilen ve Türkiye’nin en kapsamlı ve katılımcı sayısı fazla olan kongresi Ulusal İç Hastalıkları Kongresinin bu yıl 23.’sü düzenlendi. Pandemi şartlarına rağmen yoğun bir katılımcıya sahip olan toplantıda tüm salonlardaki dersler dolu dolu geçti.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak ilk defa “Genç Dahiliyeciler Köşesi” adında  bir oturum düzenlendi. Toplantının oturum başkanlığını Prof. Dr. Serhat Ünal yaptı.

Toplantıda genç dahiliyeciler için çok faydalı olacak olan MAKALE NASIL YAZILIR?

konusu işlendi. Konuşmacı olarak  Turkish Journal of Medical Sciences dergisi baş editörü Prof.Dr.Mehmet Akif Öztürk ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Umut Kalyoncu davet edildi.

Dr. Oğuz Abdullah UYAROĞLU’nun Genç Dahiliyeciler tanıtımı ile başlayan toplantıda Prof. Dr. Umut Kalyoncu “Makale yazmanın incelikleri” ni anlattı. Daha sonra Prof.Dr.Mehmet Akif Öztürk’e  “Editör hangi yazıları kabul eder? Editör ve hakemlerin beklentileri nelerdir?” soruları soruldu.

Katılımcılardan olumlu geribildirim alınan ve ilgi ile dinlenen toplantı “Genç Dahiliyeciler Köşesi” adı altında yapılan ilk toplantı olması açısından da anlamlı bir toplantı oldu.





















Değerli meslektaşlarım, sevgili Genç Dahiliyeciler;

Sizleri EFIM Young Internists (Genç Dahiliyeciler) kolunun düzenlemiş olduğu webinara davet etmekten mutluluk duyarım.

Avrupa Kardiyoloji Derneği ESC’nin perikardit kılavuzlarının yazarlarından biri olan Milano Üniversitesi'nden Prof.Dr.Antonio Brucato’nun konuşmacı olacağı “ Dahiliye Uzmanları için AKUT PERİKARDİT” dersine katılımınızı bekliyoruz!

Katılım ücretsizdir!

Tarih: 27 Nisan 2022
Saat: 19:00 (18:00 CET)

Link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ePe0uw70QyqRWmnym9pbmg

En İyi Olgu Sunumu Yarışması

“EN İYİ OLGU SUNUMU” YARIŞMASI

Değerli İç Hastalıkları Uzmanları / araştırma görevlileri / Genç Dahiliyeciler!

McMaster Üniversitesi önderliğinde düzenlenen ve derneğimiz tarafından da desteklenen MIRCIM (McMaster International Review Course in Internal Medicine) İç Hastalıkları Uluslararası Güncelleme Kursu bu yıl 29 Eylül – 01 Ekim 2022 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow şehrinde Hibrid Kurs şeklinde düzenlenecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurs kapsamında “En İyi Olgu Sunumu Yarışması” düzenlenecektir. Olgu yarışmasına her ülkenin ulusal derneği tarafından seçilen en iyi 10 Olgu Sunumu gönderilmektedir. Farklı ülkelerden gönderilen olgular MIRCIM tarafından belirlenen uluslararası jüri tarafından seçilecek ve seçilen en iyi 20 olgu sunumu “Dahiliyede Klinik Vakalar: Uygulama Yoluyla Öğrenme” oturumunda sözlü sunum olarak sunulacak, ilgili jüri tarafından seçilen olgu sunumlarına ödül verilecektir.

Bu yıl derneğimiz tarafından da ²En iyi Olgu Sunumu² yarışması düzenlenecek olup yarışmaya katılan ve derneğimiz tarafından seçilen en iyi 10 Olgu Sunumu MIRCIM yarışmasına gönderilecektir.

Olgu Sunumu MIRCIM tarafından belirlenen jüri tarafından seçilen en iyi 20 Olgu sunumuna kabul edilen adayların kursa katılımları (kurs, konaklama ve seyahat giderleri) derneğimiz tarafından karşılanacaktır.

İlgilenenlerin olgu sunumlarını 08 Mayıs 2022 tarihine kadar MIRCIM Olgu Sunumu konu başlığıyla tihudernek@gmail.com adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

MIRCIM ve katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgiye https://empendium.com/mircim/mircim/193325,best-case-report-contest-2022 adresinden ulaşılabilir.

KATILIM KOŞULLARI:

1. 35 yaşının altındaki İç Hastalıkları Uzmanları veya asistanlığının son iki yılındaki araştırma görevlileri
2. Olgu sunumu Özellikleri;
Daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olgu sunumları; Olgu sunumları tanı, tedavi veya her ikisiyle ilgili orijinal bir durumu bildirmelidir.
Aşağıdaki kategorilerden birine uymalıdırlar:
• Nadir vakalar
• Olağandışı durumlar veya nispeten yaygın bir durumun komplikasyonları olan vakalar
• Zor ve farklı şekillerde teşhis edilen vakalar
• Diğer nedenlerle yüksek eğitim değeri olan vakalar
3. Sunum Dili İngilizcedir.

TİHUD Genç Dahiliyeciler Kolu temsilcisi - Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Oğuz Abdullah UYAROĞLU

EFIM Young Internists Website

Genç Dahiliyeciler Çalışma Grubu Üyeleri

Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Abdullah UYAROĞLU

Avrupa İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (European Federation of Internal Medicine, EFIM) Genç Dahiliyeciler (Young Internist) Kolu Türkiye temsilcisi ve TİHUD Genç Dahiliyeciler Grubu Başkanı


2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Pratisyen hekim olarak mecburi hizmeti sırasında birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev aldı (Acil Servis Doktorluğu, Aile Hekimliği). 2013-2017 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında İç Hastalıkları Uzmanlık İhtisasını tamamladı. 2016-2017 yılları arasında İç Hastalıkları Başasistanlığı yaptı. 2017 yılında ‘’Biyolojik Ajan kullanan inflamatuvar artrit hastalarında gebelik süreci ve sonuçları’’ adlı tezi ile Prof. Dr. Şeref Zileli En İyi Tez Ödülünü aldı. 2017-2020 yılları arasında İç Hastalıkları Uzmanı olarak mecburi hizmetini tamamladı. Ocak 2020 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Genel Dahiliye Bilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

2016 yılından beri Avrupa İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (European Federation of Internal Medicine, EFIM) Genç Dahiliyeciler (Young Internist) Kolunda Türkiye temsilciliği ve TİHUD Genç Dahiliyeciler Grubu Başkanlığını yapmaktadır. Yine EFIM Ultrason Çalışma grubunda Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) temsilcisi olarak çalışmaktadır.

2020 yılında başlatılan TİHUD Kanıta Dayalı İç Hastalıkları Eğitimi projesinin koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Akut Hasta Bakımı, Kronik Hastalıkların yönetimi, Koruyucu Hekimlik özel ilgi alanlarıdır.